にんにく塩 振りかけるだけでもう一品特集 Garlic Salt – Just a Sprinkle Adds a Whole New Dish
Garlic Salt – One Sprinkle, One More Dish!
Looking to make an easy and flavorful dish? Just a sprinkle of garlic salt is all it takes to turn everyday ingredients into a standout meal. Check out these simple and delicious ideas:
①塩やきそば Salt Yakisoba
中華麺と豚肉やキャベツなどお好みの具材を蒸し焼きして、最後ににんにく塩をふりかけて出来上がり。お好みで紅生姜を加えても美味しいです。
Steam-fry Chinese noodles with pork and vegetables, then finish with a sprinkle of garlic salt. Add pickled ginger for an extra kick.
②もやし炒め Stir-fried Bean Sprouts
もやしをゴマ油で炒めてにんにく塩をふりかけるシンプルなもやし炒めです。強火でさっと炒めるのがポイントです。
Sauté bean sprouts in sesame oil and season with garlic salt. Stir-fry quickly over high heat for best results.
③卵かけご飯 Tamago Kake Gohan (Egg Over Rice)
忙しい朝でもご飯に卵をのせてにんにく塩を振りかければ美味しい朝食の出来上がり。醤油の味付けに飽きた方にもオススメです。
Top a bowl of rice with a raw egg and sprinkle with garlic salt. A great alternative to soy sauce, especially for busy mornings.
④塩マーボー Salt-Style Mapo Tofu
よく炒めたひき肉ににんにく塩で味付けをします。水溶き片栗粉でとろみをつければ完成です。辛さを足したい方はラー油で絡みを調整してください。
Sauté ground meat thoroughly, season with garlic salt, and add starch-thickened water for a glossy finish. Add chili oil if you want more heat.
⑤アヒージョ Ajillo (Garlic Oil Dish)
多めのオリーブオイルに鷹の爪とブラウンマッシュルームやシメジなどお好みキノコやえびを加えてにんにく塩で味を調整してオイル煮して完成です。
Simmer mushrooms or shrimp in olive oil with chili pepper, seasoning with garlic salt to finish.
⑥餃子の下味 Gyoza Filling
豚ひき肉と塩抜きし、みじん切りしたキャベツににんにく塩とごま油を適量を加えれば餃子の餡の完成です。お好みで生姜のペーストを加えても美味しいです。
Mix minced pork and chopped cabbage with garlic salt and sesame oil. Optional: add ginger paste.
⑦焼飯 Fried Rice
卵やハム、ベーコン、レタス、ネギなどお好みの具材とご飯を炒めてにんにく塩を振りかければ、美味しい焼き飯の出来上がり。塩加減は味見をしながら調整します。
Fry rice with eggs, ham, bacon, lettuce, and green onions, then season with garlic salt to taste.
⑧ガーリックトースト Garlic Toast
忙しい朝はトーストにバター、にんにくをふりかけてガーリックトーストがオススメです。簡単美味しい朝の味方です。
On busy mornings, toast bread, butter it, and sprinkle garlic salt. Quick and delicious!
⑨ガーリックシュリンプ Garlic Shrimp
むきエビをオリーブオイルで炒めて、仕上げににんにく塩で味を調整して出来上がり。簡単で本格的なガーリックシュリンプをお楽しみください。
Stir-fry peeled shrimp in olive oil, season with garlic salt. Simple yet authentic flavor.
⑩炒り卵とにんじんきんぴら Kinpira with Scrambled Eggs and Carrots
ごま油で細切りした人参と卵を炒め仕上げににんにく塩で味を調整して完成です。人参と卵の甘さが引き立つきんぴらです。
Sauté julienned carrots and eggs in sesame oil, then season with garlic salt.
⑪イタリア風冷奴 Italian-Style Chilled Tofu
一口サイズに切った豆腐とトマトにオリーブオイルとにんにく塩をふりかけて完成です。お好みでレモン汁を加えるとさっぱり感が増します。
Top bite-sized tofu and tomatoes with olive oil and garlic salt. Add lemon juice for a refreshing finish.
⑫塩キャベツ Salted Cabbage
適当なサイズにキャベツを切ってにんにく塩をふりかけて完成です。シンプルながらキャベツの甘みと旨味が引き立つ一品です。
Chop cabbage and sprinkle garlic salt. Enhances its natural sweetness and flavor.
⑬カルパッチョ Carpaccio
お好みの魚にオリーブオイルとにんにく塩を振りかけて完成です。簡単で食卓のメインになる一品が出来上がりです。
Sprinkle olive oil and garlic salt on your favorite raw fish – easy and elegant.
⑭枝豆ペペロン Edamame Peperoncino
フライパンにオリーブオイル、枝豆、にんにく塩を加えて炒めれば、指まで美味しい枝豆ペペロンの出来上がりです。
Sauté edamame with olive oil and garlic salt for a finger-licking snack.
⑮ジャーマンポテト German Potatoes
フライパンにオリーブオイルを加え、ジャガイモとウインナー、お好みのキノコやハーブ、豆を炒めて仕上げににんにく塩を振りかければ出来上がりです。手軽に主役の一品のできあがりです。
Sauté potatoes, sausages, mushrooms, and herbs in olive oil, finish with garlic salt. Hearty and easy!
⑯塩ラーメン Salt Ramen
にんにく塩はにんにく以外にも玉ねぎや胡椒、パセリが入っているのでお湯で割れば香り豊かなスープになります。麺とお好みの具材を加えれば塩ラーメンの完成です。
Garlic salt includes onion, pepper, and parsley – just mix with hot water for a fragrant broth. Add noodles and toppings for instant ramen.
⑰もずくペペロン Mozuku Peperoncino
①フライパンを熱し、温まったらオリーブオイル小さじ2を入れる。弱火で唐辛子を炒める。唐辛子が手元にない場合は仕上げに一味もしくは七味でも可
②唐辛子の香りがたったら水気を切った生もずくを加え、炒める。
③にんにく塩小さじ2を加え、炒める。
④器に盛りつけ小葱などをトッピングして出来る上がり。
Sauté chili pepper in olive oil, add drained mozuku seaweed, season with garlic salt, and serve with chopped green onions.